Marketing

NP Plitvička jezera, HR - NP Una, BA - Općina Plitvička jezera, HR - Grad Bihać, BA - Općina Rakovica, HR - Općina Donji Lapac, HR - Općina Udbina, HR 

Special Notice for Foreign Entrepreneurs

Thank you for your interest in our work and destination! For the time being we are dedicated to providing quality assistance to our local entrepreneurs. A holistic transition toward green development and economy is a complex and time-consuming process of systematic changes, but at the same time the only one that can create real transformative change and facilitate a shift out of old habits into new ways of thinking and being.

When the time comes, we will welcome collaboration with all those interested in sharing knowledge and pursuing responsible green growth with us! Thank you once again dear friends!

Stvaranje atraktivnog turističkog odredišta

U kratkom vremenskom periodu od svog začetka GreenWay Tour 2Parks destinacija počela je privlačiti pažnju probrane svjetske i domaće javnosti: predsjednika države, ministara, turističkih ureda, turističkih promotora i blogera, zračnih luka i avio kompanija, ekologa, zelenih poduzetnika i sportaša.

Bogatstvo prirodne baštine

S pažnjom promatraju našu regionalnu destinaciju velikog potencijala; prekogranično odredište koje na maloj prostornoj udaljenosti ima čak 2 prirodne atrakcije, 2 veličanstvena nacionalna parka - Plitvička jezera u Republici Hrvatskoj i Una u Bosni i Hercegovini.
2Parka kompatibilnih energija, sada su spojena u zajednički turistički proizvod visoke ekološke osviještenosti, kako međusobno tako i s lokalnim zajednicama u okruženju, s ciljem prosperitetnog, regenerativnog razvoja te revitalizacije života u brojnim ruralnim zajednicama.

Ponosimo se bogatstvom očuvanih prirodnih ljepota, raznolikih kulturnih baština, gastronomija i vrijednih ljudi.

Bogatstvo sadržaja

Ogromna snaga našeg odredišta leži upravo u našim raznolikostima i nevjerojatnim potencijalima koncentriranim na relativno malom geografskom području - jedno takvo odredišta ima silnu jačinu, a time i obvezu da pokrene i podrži održiv i prosperitetan razvoj ne samo svojih brojnih lokalnih, posebno ruralnih zajednica, već i županije i kantona u obje države na čijem se teritoriju prostire.

Svi ti potencijali sada su dio zajedničkog GWT2P turističkog proizvoda i odredišta što predstavlja bitnu i značajnu prednost za naše zajedničko i uspješno pozicioniranje na vrlo zahtjevna tržišta, a od 2019. godine, nakon skoro pet godina iščekivanja tu je pribrojena još jedna velika atrakcija i veliki potencijal - napuštena vojna baza Željava! Baza je dodjeljena Općini Plitvička jezera koja je 2014. kao nositelj projekta izašla na natječaj s razvojnim projektom GreenWay Tour 2Parks. Više pod Istražite Lokalno!

Između stanja koje obiluje velikim potencijalima i stvarnog, općeg i opipljivog napretka i boljitka nalaze se stari sustavi vrijednosti i vjerovanja, naše stare i istrošene ideologije - i one se moraju radikalno promijeniti. To je zahtjevan i duži put promjena, no jedino on je učinkovit. To je naš put, nov sustav koji prepoznaje i vrednuje svaku osobu, sve do jednog pojedinca koji mijenja stare paradigme, sve one koji proaktivno doprinose razvoju i općem prosperitetu, one koji stvarno brinu o očuvanju prirodne i kulturne baštine i šire kulturu mira, poštovanja i suradnje. Iste vrijednosti koje želimo vidjeti i kod svojih budućih poslovnih partnera. GWT2P - Nova svijest, nova vizija!

Veličina, potrebe i zahtjevi tržišta

 • 37,4% svih međunarodnih odlazaka u 2018. godini odnosilo se na avanturistički/aktivni turizam. (Bannikin.com)
 • Pružatelji avanturističkog/aktivnog turizma u Europi te Sjevernoj i Južnoj Americi očekuju rast neto dobiti od 6% do 13% u 2019. (ATTA istraživanje)
 • Avanturistički/aktivni turizam ostavlja cca 65% potrošnje u zajednici domaćina, dok masovni turizam 'All inclusive' ostavlja samo oko 5%. (Bannikin.com)
 • Očekuje se da će globalno tržište avanturističkog/aktivnog turizma do 2023. dostići 1,335 milijardi dolara. (alliedmarketresearch.com)
 • Prema istraživanju tvrtke Technavio, „Global Adventure Tourism Market 2016-2020“, avanturistički/aktivni turizam je u 2015. imao tržišni udio od 7% u odnosu na ostale vrste turizma, a do 2020. se očekuje porast na tržišni udio od 37%.

No, ovo tržište je izuzetno osviješteno i bez milosti. Negativni učinci masovnog turizma u 2017. snažno su se osjetili u destinacijama širom svijeta, a očekuje se da će masovnost i neodržive turističke prakse i dalje biti ozbiljan problem za sva turistička odredišta. Ovo tržište zahtjeva praćenje kvalitete turističkih doživljaja i kontrolu utjecaja turizma na okoliš zajednice domaćina.

 • "Rastuća svijest modernog čovjeka o brizi za vlastito psihofizičko zdravlje znači sve veći porast oblika odmora koji unapređuju zdravlje.(ITB Berlin the World's Leading Travel Trade Show)
 • "Istraživanja pokazuju da je prosječni aktivni turista starosti 49 godina, da pretežu hodači i planinari, u većem postotku žene 53% te parovi 40%." (ATTA Adventure Tour Operator Snapshot Survey 2019)
 • "Moderni turisti vole: boravak ispunjen aktivnostima, jedinstven i kvalitetan smještaj primjeren okruženju, često u području izuzetne prirodne ljepote, lokalni karakter-međunarodni standard, kvalitetnu, lokalnu gastronomsku ponudu i aktivnosti povezane s brigom o zdravlju i bijegom u prirodu." (Institut za turizam, Republika Hrvatska)

Potrebe i interesi aktivnih turista su raznoliki i zahtjevni, nipošto jednoobrazni i površni. Uzimajući u obzir navedene potrebe i želje turista, jasan je i interes za naše multikulturno područje očuvane i bogate bioraznolikosti, a kontinuirani razvoj autentičnih i kvalitetnih proizvoda, usluga i programa stvara preduvjete za brojne doživljaje koji su suština turističkog boravka. Gosti GWT2P destinacije već sada imaju priliku iskusiti ne samo brojne, već i raznolike i kvalitetne doživljaje koji istovremeno njeguju svijest o nužnosti očuvanja i zaštite prirodne i kulturne baštine.

Ne jedno, već bar dva 

Uz izlazak na najveće, otvaramo se još jednom velikom tržištu čiji je kontinuirani rast također potaknut današnjim nemilosrdnim tempom i stilom života koji uvjetuje sve jaču potrebu za psihofizičkom i duhovnom rekuperacijom. To je tržište vjersko-hodočasničkog turizma. Prema podacima Svjetske turističke organizacije, svake godine između 300 do 330 milijuna hodočasnika posjećuje vodeće svjetske vjerske lokacije s tendencijom daljnjeg rasta. Današnji hodočasnici nisu tradicionalni i njihov interes tijekom putovanja obuhvaća i kulturne i povijesne, kao i gastronomske doživljaje.  

Revitalizacijom starog hodočasničkog puta na potezu Plitvice - Krasno / Krasno - Plitvice, turistima vjernicima i svima ostalima željnih novih iskustava, želimo skrenuti pozornost na jedno od najstarijih i najljepše pozicioniranih marijanskih svetišta u Republici Hrvatskoj, kao i na zanimljivosti na puta hodočašća i u području samog svetišta s kojima hodači mogu lijepo obogatiti svoja iskustva. Ujedno je to i veza s još jednim prekrasnim zaštićenim područjem - Sjevernim Velebitom, i s još jednom dugoprugaškom rutom - Via Dinarica. 

Bogatstvo tradicijskih kultura

GWT2P turistički servis

Želja je da ravnopravna uključenost i promocija svih proizvođača i ponuđača usluga GWT2P regionalne destinacije s vremenom stvori uvjete za usklađivanje i kvalitetno nadopunjavanje turističke ponude partnerskih strana te time i mogućnost isticanja jedinstvenih potencijala i posebnosti lokalnih zajednica i parkova.  

GWT2P web servis ima svrhu postati visoko funkcionalan, samoodrživ turistički servis i promotor regionalnog turističkog odredišta te obrtnika i poduzetnika koji su temeljni pokretači gospodarskog razvoja.

Poduzetnici za poduzetnike

Svi obrtnici, poduzetnici, umjetnici GWT2P odredišta koji imaju pripremljene turističke i srodne sadržaje potpuno besplatno prijavljuju svoje usluge, proizvode i događaje na GWT2P portal.

Prikupljeni osnovni podaci besplatno će se pozicionirati na interaktivnu kartu i/ili u Mjesečni kalendar doživljaja čime se želi omogućiti onima koji su tek na početku svojih poduzetničkih poduhvata, a to se posebno odnosi na početnike u našim brojnim razvojno ugroženim seoskim zajednicama, da besplatno promoviraju svoju novu djelatnost u ponudi GWT2P turističkog odredišta. 

Faktor samoodrživosti servisa predstavljaju svi fizički i pravni subjekti, a preduvjet nije da su isključivo iz našeg regionalnog odredišta, koji žele iskoristiti usluge oglašavanja te dodatno istaknuti i reklamirati svoje proizvode, usluge ili sadržaje i približiti ih pažnji turista i poslovnih ljudi koji posjećuju i prate naše jedinstveno i atraktivno turističko odredište pod okriljem 2Parka.

Ekološki i društveno odgovorne zajednice domaćina koje se ponose i čuvaju svoje prirodne, kulturne i etno baštine privlače eko i odgovorne turiste koji kvalitetno doprinose gospodarstvu lokalnih zajednica, poštuju lokalnu kulturu i čuvaju okoliš - to je naš put koji strpljivo krčimo od 2013. godine. 

Održiv turizam za održiv razvoj

Upravljanje prihodima od oglašavanja

GWT2P marketing podrazumijeva transparentnost stoga i etičku zrelost te proaktivan angažman projektnih partnera. Prihodi od oglašavanja ili bilo kojih drugih poslovnih aktivnosti biti će javni i uz proaktivno učešće građana/poduzetnika i obrtnika usmjereni na razvojne aktivnosti i promoviranje naših obrtnika, poduzetnika, umjetnika, glazbenika i udruženja, što uključuje i:

 • održavanje i kontinuirano ažuriranje sadržaja portala
 • održavanje i kontinuiranu nadogradnju funkcionalnosti portala  
 • širenje i opremanje GWT2P rekreativnih staza s ciljem obuhvaćanja novih sela i naselja
 • kartografiju (uključivanje novih staza u GWT2P kartu)
 • "Za Zeleni Razvoj" - održavanje motivacijskih i tematskih susreta s poduzetnicima i obrtnicima
 • promociju GWT2P regionalnog odredišta.

Ključne prednosti nad mainstream medijima

 1. Visoka angažiranost zajednica.
 2. Oglašavanje u niši.
 3. Adaptirane kampanje i prilagođavanje pojedinačnim potrebama.
 4. Individualni pristup klijentima.

Pregled pozicija oglašavanja 

 1. Naslovna stranica - top HR/BA.
 2. Naslovna stranica - top EN.
 3. Naslovna stranica - middle HR/BA.
 4. Naslovna stranica - middle EN.
 5. Mjesečni kalendar doživljaja HR/BA.
 6. Mjesečni kalendar doživljaja EN.
 7. Sve ostale stranice HR/BA.
 8. Sve ostale stranice EN.
 9. Sponzorirana razvojna priča.

Pregled pozicija se odnosi na trenutni izgled GWT2P web portala. Cijene usluga, kao i nove pozicije i rokovi prikazivanja detaljno će se definirati s početkom oglašavačkih aktivnosti.

Dimenzije bannera i buduće mogućnosti izrade

Dimenazije bannera na trenutnom GWT2P portalu su sljedećih formata:

 1. 728x90 px - naslovna stranica
 2. 250 x250 px - sve ostale stranice osim naslovne. 

Svima kojima će biti potrebna pomoć oko izrade bannera, a to se posebno odnosi na naše ruralne obrtnike, na raspolaganju će biti i usluga izrade bannera. Za sve one na početku njihovih poslovnih i umjetničkih aktivnosti na raspolaganju će biti razne pogodnosti za samu izradu bannera i oglašavanje. 

KONTAKT ZA UPITE

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte e-poštom na info@greenwaytour2parks.com ili niže putem kontakt formulara.

Kontakt obrazac

Copyright © 2014-2023 GWT2P. Sva prava pridržana.
Nova svijest - Nova vizija