Događanja i Aktivnosti

Zimski Body&Soul Kostelski Buk, BA

Ovo je trenutak da si dopustimo oporavak i vedrinu, smanjite razinu svakodnevnog stresa i neutralizirajte posljedice nakupljenog stresa: boravak u prirodi, umjerena rekreacija, smireno i duboko disanje, toplina i opuštanje imaju brojne blagotvorne učinke. Lijep opuštajući vikend koji nam omogućuje ozdravljenje i oporavak upravo je ono što nam treba, a mi imamo niz krasnih mjesta koja će vam ponuditi aktivnosti dizajnirane za opuštanje, oporavak i ozdravljenje - ili pronađite neku oazu bliže svom mjestu stanovanja za kvalitetan oporavak.

Mi smo svijest i informacija daleko prije materije! Mi smo uspavani divovi s velikim moćima u sebi, životnom energijom koja je prisutna u svakoj stanici našeg tijela i prožima našu dušu. Većina starih kulturnih tradicija naziva ju "vitalnom energijom" koja upravlja našim tjelesnim i mentalnim procesima. Opisuje ju se kao elektromagnetsku energiju, elektromagnetski fenomen, oblik svjetlosne energije, oblik bioelektromagnetske energije ili električne energije koja prolazi kroz sve u kreaciji. U indijskoj kulturi naziva se prana. U grčkoj kulturi naziva se pneuma. U kineskoj kulturi naziva se qi.

Djelujmo preventivno, iskoračimo na otvoreno jer priroda podržava urođenu sposobnost našeg tijela da se oporavi i samo iscijeli!!

Svi turistički djelatnici prolaze jako težak period zbog pandemije, no bore se i čine sve kako bi očuvali svoje dugogodišnje uspješne djelatnosti zato ih nazovite i sve detalje unaprijed isplanirajte:

- provjerite trenutno radno vrijeme te mogućnosti i uvjete posjete
- javite se bar 7 dana prije željenog dolaska, pogotovo ako je posjeta planirana za vikend, jer je broj posjetitelja često ograničen po grupi
- pratite vremensku prognozu da ne ostanete uskraćeni za nove doživljaje. 

Hotel Kostelski buk   
Kostela bb, Bihać, BA
tel: +387(0)37 302-340
e-mailinfo@kostelski-buk.com
www: https://kostelski-buk.com/
Renomirani hotel u svom wellness centru nudi finsku saunu, tursku parnu saunu te zonu za opuštanje s toplim ležaljkama i hidromasažnom kadom s jacuzzijem. U ponudi imaju i lijepo opremljenu teretanu.

Ovaj odmor vam može biti i lijepa prilika da istražite obližnji zamak Ostrožac, jednu od najbolje očuvanih srednjovjekovnih fortifikacija u Bosni te obližnji grad Cazin poznat po dugoj tradiciji obrtništva.

Par savjeta za što uspješniji oporavak:
Odmorite svoj mozak, opustite se i isključiti telefon, televizor i druge uređaje što je češće moguće. Napravite pauze od najmanje 15-tak minuta jer ti uređaji previše stimuliraju um, a to je upravo suprotno od onoga što pokušavamo postići - da se odmorimo i opustimo.

Gibajte svoje tijelo! Kretanjem pomažemo tijelu u buđenju mitohondrija, dijela stanica koji generiraju energiju. Brzom šetnjom samo nekoliko puta tjedno naši mitohondriji mogu udvostručiti veličinu, što pomaže tijelu da proizvodi više energije, a vi se osjećate moćnije. Vježbanje će vam također pomoći u borbi protiv učinaka kroničnog stresa na zdravlje, a ako vježbamo na otvorenom u prirodi, dodatno ćemo povećati otpornost na stres te smanjiti tjeskobu i zabrinutost.

Nakon vježbanja dobro će doći malo topline i masaže. Sauna i masaža pomažu našem tijelu tako što potiču našu krv da kola brže nego što je uobičajemo. Krv je ključ za ozdravljenje naših mišića (najvažniji mišić našeg tijela je srce!), a to je ono što trebamo da bismo ih oporavili i izbacili toksine iz tijela. Sauna ima mnogobrojne pozitivne učinke na naše zdravlje. Vrijeme provedeno u sauni može ojačati naše srce, poboljšati naše mentalno zdravlje i potaknuti prirodnu detoksikaciju.

Držite se hrabro i brinite o sebi!

Lokacija

Širimo Pozitivne Vibracije

Nadahni, osnaži, motiviraj...

Copyright © 2014-2021 GWT2P. Sva prava pridržana.
Nova svijest - Nova vizija