Događanja i Aktivnosti

Ljekovita frekvencija šuma - besplatna šumska terapija

Nevjerojatno je koliko priroda čini za nas, popis blagodati je gotovo beskrajan, pa ovom prilikom - malo o ljekovitoj frekvenciji šuma. Kulture širom svijeta već tisućama godina koriste drveća u iscjeljivanju, a u posljednje smo vrijeme naučili puno i o snazi zvučnih valova koje stvaraju drveća i biljke općenito - o biljnoj bioakustici.

Zvukovi koje mi ljudi registriramo imaju raspon frekvencija od oko 20 do 20 000 Hz, više od toga su ultrazvučne frekvencije. Biljke emitiraju frekvencije između 10 - 240 Hz, kao i ultrazvučne od 20 - 300 kHz. Poznato je da ove iscjeljujuće frekvencije pretvaraju beta moždane valove u alfa i theta moždane valove.

Moždani valovi su električni impulsi u mozgu, a razlikujemo delta, theta, alpha, beta i gamma valove. Naš mozak uglavnom boravi u beta stanju (13 - 30 Hz), no previše dnevnih aktivnosti u beta stanju, posebno stanju visoke bete, čini nas anksioznima, rastresenima i na kraju nam zbog viška hormona stresa u tijelu (adrenalina, noradrenalina i kortizola) može oslabiti i imunološki sustav. Česti stres, pogotovo prolongirani ili kronični stres i povišene razine hormona stresa smanjuju prirodnu obrambenu reakciju našeg tijela odnosno prirodnu sposobnost našeg tijela da uništava štetne bakterije i viruse.

Alfa (8-12 Hz) i theta (4-8 Hz; najčešće u snu) moždani valovi su aktivni kada je naš um u stanju opuštenosti. Oni nam pomažu dovesti tjeskobno ili rastreseno stanje mozga i tijela u prijeko potrebno stanje smirenosti i koncentracije.

Zato pronađite malo šumsko područje u svojoj blizini ili uronite u naše bujne, zaštićene i zdrave šume i provedite neko vrijeme među drvećem bez ikakvog rasporeda, jednostavno usporite i pustite da vaša osjetila upiju iscjeljujuće frekvencije Prirode. Vrijedi truda odvojiti bar 2 sata tjedno za ovu besplatnu šumsku terapiju koja nam smiruje otkucaje srca, snižava hormone stresa, jača imunološki sustav i potiče proizvodnju prirodnih stanica ubojica koje čiste naše tijelo. Priroda nas liječi kako nitko ne može!!

Lokacija

Širimo Pozitivne Vibracije

Nadahni, osnaži, motiviraj...

Copyright © 2014-2021 GWT2P. Sva prava pridržana.
Nova svijest - Nova vizija