Događanja i Aktivnosti

Drevno lječilište Gata - rješenje za moderne boljke

Drevno naselje Gata svakako može biti dio liste turističkih želja i lokacija koje želite doživjeti i vidjeti jer je široko poznato po svom izvoru ljekovite vode čija povijest korištenja seže u davnu prošlost, a nude i lijepe hodačke staze i ukusne zalogaje.

Termomineralnoj vodi izvora Gata svojevremeno je istraživanjem potvrđena visoka kvaliteta te je tada po kvaliteti i snazi svojih ljekovitih svojstava svrstana na 2. mjesto u Europi. Danas se pak možemo osloniti na podatke studije koju je proveo prof.dr.med.sci Ratomir Tišma i koja potvrđuje visoku kvalitetu i snagu termomineralne vode izvora Gata koja je dokazano:

- bogata elektrolitima; od kationa su u Gati bogato prisutni kalcij, natrij i magnezij te u nešto manjoj mjeri kalij, a od aniona značajno su prisutni sulfati, hidrogenkarbonati te klor.

- obiluje oligoelementima ili mikroelementima koji su zastupljeni u širokom spektru što je rijetka pojava kod termomineralnih voda. Iz skupine važnih esencijalnih metala kod Gate se ističe prisutnost litijuma, arsena, bakra i kobalta, a od ostalih mikroelemenata ističe se pristunost mikrominerala i to cinka, stroncija, barija, mangana, molibdena, cezija i selena.

- blago radioaktivna, a te male vrijednosti radona te radija i urana pokazaju se izuzetno uspješne u liječenju brojnih upalnih reumatskih bolesti te posttraumatskih stanja (stanja nakon prijeloma, uganuća ili iščašenja).

Iako je još uvijek primarno javna zdravstvena ustanova posvećena liječenju domaćih pacijenata, Gata prihvaća i rezervacije za pacijente koji dolaze u vlastitom aranžmanu i posjeduju orignalnu preporuku interniste. Pomognimo i Gati da procvjeta!

Svakako sve detalje unaprijed isplanirajte i dogovorite:

- provjerite mogućnosti, uvjete i raspoložive vremenske termine željenih usluga
- javite se dovoljno prije željenog dolaska jer je broj klijenata često ograničen. 

ZU Lječilište Gata
Ilidžanska bb Gata. Bihac
E-pošta: ljecilistegata@hotmail.com
Rezervacije: +387(0)37 328-156 (od 7h do 19h svakim radnim danom, vikendom od 7h do 14h)

Malo više o ovom drevnom termalnom izvoru možete pronaći pod Istražite Lokalno!

Lokacija

If you can see through the illusion, you are part of the solution.

Nadahni, osnaži, motiviraj...

Copyright © 2014-2022 GWT2P. Sva prava pridržana.
Nova svijest - Nova vizija