Događanja i Aktivnosti

Dijafragmalnim disanjem na čistom zraku do mira i zdravlja

Ekstra Info & Inspiracija

Disanje znači život, toliko je esencijalno da o njemu i ne razmišljamo, no bilo bi dobro da ipak malo razmislimo o tome kako dišemo. Brojne moderne studije, a što je još zanimljivije i značajnije i sve drevne kulture, potvrdile su da duboko disanje ima brojne i važne zdravstvene prednosti – poput snižavanja ubrzanih otkucaja srca i povišenog krvnog tlaka, smanjenja razine akutnog stresa, poboljšanja izdržljivosti i snage pluća, poboljšanja imuniteta i razine energije.

Dijafragmalno disanje je također poznato kao duboko disanje, abdominalno ili trbušno disanje i mnogima od nas se u prvi tren čini prilično teško – no zato je to vježba, a ne redovita pojava, te nam se savjetuje da je vježbamo 5 do 10 minuta 3 do 4 puta dnevno, dubok i smiren udah i izdah. Naše tijelo i um nam gotovo uvijek signaliziraju kada im je potreban odmor, uzmimo si tu pauzu i udahnimo duboko, zrak koji ulazi kroz nos u potpunosti će ispuniti naša pluća i poslati poruku našem mozgu da se smiri.

Zrak u zdravoj šumi gotovo je čist, za razliku od zraka u gradu, pa je stoga lakše za pluća da obavljaju svoj posao. Uz drveće koje pretvara ugljični dioksid u svježi kisik da bismo mogli disati, kratak i redovan boravak u šumi može učiniti čuda za nas i naše zdravlje.

U Bihaću djeluje instruktorica joge u svakodnevnom životu koja može puno pomoći s tehnikom vježbi disanja ukoliko nekome zatreba. Gospođa Azra Saračević ima javni FB profil, a savjete ili sve informacije o tečajevima joge možete dobiti i preko objavljenog kontakt broja mobitela: + 387(0)61 799 126 (Azra)

Priuštite si redovno ljekovitu i smirujuću snagu prirode!

ScientificAmericanhttps://www.scientificamerican.com/article/proper-breathing-brings-better-health/

Lokacija

If you can see through the illusion, you are part of the solution.

Nadahni, osnaži, motiviraj...

Copyright © 2014-2023 GWT2P. Sva prava pridržana.
Nova svijest - Nova vizija