Događanja i Aktivnosti

24. Bihaćko Ljeto ADDENDUM

Nakon koncertnog zatvaranja 24. Bihaćkog ljeta, organizatori izvlače dodatne adute, i to kakve!!

BIHAĆKO LJETO ADDENDUM 2022

11.7.2022., ponedjeljak
20:00, Centar za savremenu kulturu Krak, Bihać: Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo, snimka predstave autora i redatelja Zlatka Pakovića

Ukoliko još niste upoznati s ovim djelom, vjerujte zaslužuje vašu pažnju jer progovara o nečemu čega bolno nedostaje na našim prostorima, a i globalno - a to je da strelicu procjenjivanja i ocjenjivanja prvo okrenemo prema sebi, svojoj obitelji, svom gradu, svojoj državi, svom narodu. O ovoj vanserijskoj vještini, bez patetike, iskreno je progovorio autor ovoga djela, a snimka predstave će biti prikazana na jednoj posebnoj lokaciji, u novom kreativnom inkubatoru koji grad Bihać i te kako zaslužuje - Centru za savremenu kulturu Krak, Hamze Hume bb, Bihać, prostor nekadašnjeg "Kluba radnika Kombiteksa".

13.7.2022., srijeda
21:00, Ljetna scena srednjovjekovnog grada Sokolac: koncert sjajne Amire Medunjanin

Jedna posebna duša i vrhunska interpretatorica tradicionalne bosanske pjesme sevdalinke. Sevda, kara sevda, kažu neprevodiv turski pojam, no doslovno bi značio crnu ljubav, to je ona neuzvraćena ljubav i žudnja koje lome - pa još malo sjete i tihe čežnje i sve to pretočeno u pjesmu, ah.  

15.7.2022., petak
21:00, Ljetna scena srednjovjekovnog grada Sokolac: Medvjed, dramsko-glazbeni dijalog jedinstvenog Zijaha A. Sokolovića

Glumac, pisac i redatelj s više od 60 nagrada koje je primio za svoj umjetnički i pedagoški rad, čije su monodrame Cabares Cabarei ili slavna Glumac... je glumac... je glumac postale legendarne, sada vas dočekuje s - Medvjedom, još jednom uspješnicom!  

INFORMACIJE I KUPNJA ULAZNICA:
Kulturni centar Bihać, 5. Petog korpusa 2, Bihać
tel: +387(0)37 226-483
e-pošta: kc.bihac@bih.net.ba

Do svih se lokacija možete čak i prošetati, Krak je uz sam centar grada, a do Sokolca koji se vidi iz grada vodi i trim staza Debeljača, no to u ovim slučajevima nije preporuka! ;) 

Pridruži se, utješi, nasmij i nadahni - 24. Bihaćko kulturno ljeto 2022!

Lokacija

Širimo Pozitivne Vibracije

Nadahni, osnaži, motiviraj...

Copyright © 2014-2022 GWT2P. Sva prava pridržana.
Nova svijest - Nova vizija